Uplate za Sarah Tutnjević

Uprava Košarkaškog klub "Kakanj" želi da se zahvali: DSM - Trade d.o.o. Kakanj, FK Mladost Doboj - Kakanj, igračima KK Kakanj, Odbojkaškom klubu Arabi Kakanj i građanima Kaknja koji su učestvovali u u misiji pomoći Sarah Tutnjević i koji su do danas već uplatitli određena novčana sredstva na račun naše Sarah iz Fojnice.

Večerašnjom utakmicom KK "Kakanj" se i na ovaj način pridružuje humanoj misiji pomoći Sarah Tutnjević.

 

KK Kakanj

Pročitajte više ...

Večeras, KK Kakanj u humanoj misiji

Naši košarkaši večeras igraju humanitarnu utakmicu za Sarah u Fojnici sa početkom u 19,00 sati. Ekipe KK Kakanj i KK Travnik su se odazvale pozivu KK "Star" iz Fojnice za učešće u ovoj humanoj misiji, tako da će večeras ekipe Kaknja i Travnika odigrati utakmicu za Sarah Tutnjević.

 

Pročitajte više ...

Dvije četvrtine su pripale Bosni, a dvije Kaknju. Na kraju ipak razlika od deset poena za Bosnu 90:80

Bila je ovo utakmica za publiku. Puna ritma, borbenosti, lijepih poteza sa obe strane. Navijanja u kojem su ponovo u maloj dvorani Skenderije dominirali navijači Kaknja. Bosna je imala 22, a Kakanj 19 asistencija. Ubačeno je ukupno 26 trica. Bosna 15, a Kakanj 11, pri čemu su naši košarkaši imali 18, a Bosnini 37 pokušaja. Bosna 30, a Kakanj 29 skokova. Konačan rezultat su odlučili šutevi za dva poena i slobodna bacanja.Od 29 slobodnih bacanja košarkaši Kaknja su ubacili 17, a Bosna od 6/3. Kod šuteva za dva poena Bosna je imala efikasnost od 70 posto, od 30/21, a Kakanj od 31/15.
Uspješno je za Kakanj debitovao Milivoje Božović. Ubacio je 15 poena, imao sedam skokova, dvije asistencije. Na kraju utakmice tricu je ubacio Zlatan Tepić, a na terenu je proveo 14 sekundi. Danilo Negovanović i Adi Zahiragić su proveli najviše vremena na terenu. I jedan i drugi više od 30 minuta. Danilo je dominirao u prvoj četvrtini, a onda su domaćini posebnu pažnju posvetili njegovoj igri i više od 15 poena nije mogao. Zahiragić je ubacio osam poena, ali je trica preko do neba visokog Šturanovića bila posebno efektna. Pokašao je i drugi puta i zamalo pogodio.Ermin Dedić standardno dobar u odbrani, ubacio je 13 poena, neke ključne kada je Bosna pravila razliku vraćao nas je u igru.

Pročitajte više ...

Naši košarkaši sutra u Skenderiji

Košarkaški klub Kakanj sutra 21.10.2017. godine u 18,00 sati u Skenderiji igra prvenstvenu utakmicu II kola Prvenstva BiH (Liga 11) protiv ekipe KK Bosna Royal. Sigurni smo da će kakanjci kao i uvijek do sada biti brojniji od domaćih navijača i dati svoj doprinos u ostavrivanju ciljeva našeg kluba. Košarkaši Kaknja pozivaju kakanjce da dođu u sarajevsku Skenderiju da im daju dodatni motiv i vjetar u leđa.

IDEMO U SKENDERIJU !!!

Pročitajte više ...

Veliko pojačanje za ekipu Josipa Pandže

Košarkaši klub Kakanj dobio je ogromno pojačanje pred duel sa sarajevskom Bosnom Royal u okviru drugog kola bh košaraškog prvenstva. Josip Pandža je u svoj tim doveo 210 cm visokog Milivoja Božovića koji iza sebe ima respektabilnu karijeru, a posljednju sezonu je proveo u Maroku u ekipi Chabab Rif Al Hoceima

Pročitajte više ...

Pogledajte starije objave ...
top